Göta kanal kryssning dagstur

Följ med på en heldagstur i Östergötland och upplev Baltzar von Platens livsverk, Göta Kanal mellan Motala och Borensberg. I Borenshult finns kanalens brantaste slusstrappa som består av 5 sammankopplade slussar med en total höjdskillnad på över 15 meter, en spektakulär syn!

På resan till Göta Kanal stannar vi för förmiddagsfika med kaffe och tilltugg. Efter pausen fortsätter vår resa till Motala där båten Kung Sverker väntar på oss.
Båtfärden går genom ett ovanligt naturskönt landskap med inslag av röda stugor och herrgårdar. Under färden passerar vi sevärdheter som Heliga Birgittas udde, Ulfåsa Slott och Baltzar von Platens grav, mannen som skapade denna världsberömda kanal. När vi kommit ut på sjön Boren serveras vi en god och välbehövlig lunch, av båtens trevliga personal.

Efter en god lunch når vi Borensberg där vår buss väntar för att ta oss till Gränna där vi stannar vid ett polkagrisbageri, där den som vill kan passa på att inhandla de berömda äkta Gränna Polkagrisarna.

På hemvägen stannar vi naturligtvis också för en god eftermiddagsfika.

Efter en dag med många trevliga och minnesvärda upplevelser är vi åter på hemorten framåt kvällen.

Avresedatum:  28/7 2018 

Pris: 950 kr per person. 

Påstigningsorter:  Osby, Älmhult, Delary, Traryd, Strömsnäsbruk, Ljungby, Värnamo.

Ingår: Resa i helturistbuss, Förmiddagsfika, Båttur på Göta Kanal, Lunch på båten, Besök Gränna polkagrisbageri, Eftermiddagsfika, Reseledarservice.

BOKA RESA
Det går bra att boka resan via telefon 076-566 81 88 alternativt fylla i formuläret nedan och klicka på skicka för att boka Er resa.

Textfälten markerade med * är obligatoriska